Nacht over De Morgen

En inmiddels loopt het bericht binnen over de ontslagen bij De Morgen: vrijwel alle mensen die zich sinds de aankondiging van de collectieve ontslagen hebben ingezet voor de personeelsbelangen en voor toch minstens handhaving van de de afgelopen jaren al sterk afgenomen kwaliteit van de krant vliegen de laan uit. Tot zover de mores van een oorspronkelijk linkse krant. Bert Bultinck, die van de opniepagina’s al heel snel iets wist te maken dat je in geen andere krant vond, had het al tijden terug verwacht, zo vertelde hij me toen, gezien het feit dat hij al eens door de grote baas op het matje was geroepen. Maar het shockeert me toch. Ook Bernard Dewulf, één van de beste columnisten van de afgelopen jaren, moet vertrekken. Als dit werkelijk doorgang vindt, doe ik het enige wat ik in mijn positie kan doen: mijn abonnement opzeggen. Uiteraard is dat een bijna pathetisch gebaar, maar het is dan toch tenminste iets… Ik maak me geen illusies over de situatie bij andere kranten (ik las Nick Davies’ Flat Earth News), maar op momenten als deze is symboliek toch misschien nog net een beetje meer dan enkel symbolisch.

Een gedachte over “Nacht over De Morgen

 1. Ik ontving een aanbod voor een abonnement:
  drie maand betaald + drie maand gratis.

  En meende er op in te gaan, omwille van
  Bernard Dewulf.
  Nu doe ik het NIET
  omwille van dezelfde Dewulf.

  Ieder ander ontslag
  is natuurlijk even pijnlijk.

  Like

Reacties zijn gesloten.