K. (of hoe het ontslag van een eindredacteur zich onmiddellijk laat voelen)

screenshot_60

Waar is de mij toekomende C?!

En eigenlijk ben ik dan nog blij dat ik in deze advertentie op de voorpagina van de kwaliteitskrant De Morgen niet ook nog ReugebrinCK heet — dat is nu eenmaal de Vlaamse uitgang voor ‘ink-ies‘ hier. Maar een beetje slordig is het toch wel. Vooral omdat het op de cover van het boek wel goed gespeld staat. Maar dan, spelling… Correcte spelling leidt nu eenmaal niet tot meer winst. Het ontslaan van de eindredactrice in kwestie blijkbaar wel.

Hopelijk komen er aanstaande zondag meer dan 500 lezers naar de Arduinkaai voor nog maar eens een protest tegen de gang van zaken:

LEZERS LEZEN

LEZERSACTIE TEGEN DE ONTSLAGEN BIJ DE MORGEN

NU ZONDAG 24 MEI – VAN 15u tot 17u.

LOCATIE: ARDUINKAAI 29 – 1000 BRUSSEL

500 lezers van De Morgen lezen samen en met luide stem de laatste column van Bernard Dewulf. Een kippenvelmoment als protest voor de huidige gang van zaken op de redactie van De Morgen.
Tussendoor lezen een tiental bekende auteurs, journalisten, artiesten en sympathisanten voor uit eigen werk en geven hun ongezouten mening.
Breng allemaal een flesje drank en een glas mee om te klinken op het ‘gezonde verstand’ van de hoofdredactie van De Morgen (en om mekaar te trakteren).
Beeldend kunstenaar Lebuin D’haese zal een sculptuur plaatsen naast het spreekgestoelte.

WAAROM ?

Wanneer redacteurs van ‘een krant die nadenkt’ staken waardoor er geen krant verschijnt dan is er absoluut iets ernstigs aan de hand!
De reactie van de hoofdredactie: Bart Van Doorne: “Het is onjuist dat enkel kritische stemmen van de afgelopen maanden nu de rekening gepresenteerd krijgen. We hebben op basis van objectieve criteria, zoals de vraag of iemand nog paste binnen de toekomst van de krant, in eer en geweten een keuze gemaakt”. (bron: http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/cultuur%2Ben%2Bmedia/media/090516DeMorgenNamen)
Daar zijn wij als lezer van De Morgen blinkend verontwaardigd over. Actie dus!
Voor een keer geen benefiet, maar wel een lezersactie om de hoofdredactie te herinneren aan de ‘kwaliteit’ die ontslagen wordt. Met voldoende media-aandachtomdat we als lezers van De Morgen bezorgd zijn over de richting die de krant uitgaat?
Want misschien is de hoofdredactie in het conflict met het personeel te zeer in management-denken verzonken waardoor ze gewoon ‘vergeten’ dat de ontslagen redacteurs voor absolute kwaliteit staan?
Daarom moeten de lezers van De Morgen de hoofdredactie helpen!
Daarom de idee om als lezers van De Morgen, de hoofdredactie (ironisch) te herinneren aan deze kwaliteit.
Daarom komen we als lezers van De Morgen met luide stem voorlezen aan de voordeur van De Morgen.

Waarvan acte.