Bar du Matin

Het blijft een straf, zo vroeg op de ochtend moeten vertrekken om live in een uitzending te zitten van het nieuwe cultuurprogramma van radio 1. Maar kijk, in Museum M te Leuven, waar het programma deze ochtend te gast was, zat al om 7.00 uur publiek, er was koffie, er waren koffiebroodjes, er was fruitsap — maar je blijft je afvragen wie er werkelijk heeft geluisterd, zo vroeg. Vandaar bijgaande opname. ‘Het goede doel’ is een bonus — enfin, voor wie ooit in Nederland met dit lied mee stond te galmen ergens in de jaren tachtig. Een prachtig lied om aan te tonen hoe scheef de perceptie van België in Nederland is: ‘omdat iedereen daar lacht’; en: ‘dat taaltje is zo zacht’. 

 

 

 

Een gedachte over “Bar du Matin

  1. he, je drinkt fruitsap! Dus weet je ondertussen beter: het smaakt zelfs beter dan vruchtensap. Ondertussen voel ik me aardig verplicht je boek te lezen, zij het pas binnen afzienbare tijd….

    Like

Reacties zijn gesloten.