Presentatie van ‘Het huis van de zalmen’

Uitnodiging 15.9.2016.def.jpg

 

“De wilde zalm keert terug naar zijn geboortegrond. Iets in hem dwingt hem de monding op te zoeken van de rivier waaruit hij afkomstig is en stroomopwaarts terug te zwemmen naar waar hij is verwekt, om daar uiteindelijk te sterven. Gekweekte zalm heeft geen geboortegrond, Marcel, geen huis, geen thuis. Hij kan niet gehoorzamen aan zijn eigen natuur. Hij wordt letterlijk geworpen, in een kooi, met een instinct dat nergens meer toe dient. Het is geen zalm. Het is een andere vis, een vis die zichzelf vreemd is geworden. En dat proeft ge, geloof me, dat proeft ge.”

Op 15 september wordt Het huis van de zalmen gepresenteerd in de Minard-schouwburg in Gent. Een roman over wilde en gekweekte zalm, over rouw en rauwe vis, over een moeder en een zoon, over afscheid en heimat.